Обръщение на кмета на Пловдив по случай коледните празници: Скъпи съграждани,Дните

...
Обръщение на кмета на Пловдив по случай коледните празници: Скъпи съграждани,Дните
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Нека ви сгрява най-голямата човешка сила

Обръщение на кмета на Пловдив по случай коледните празници: 

" Скъпи съграждани,

Дните в навечерието на Рождество Христово са заредени с толкоз доста религия, че ние като хора ставаме по-добри. Коледа е празник на човешката съпричастност и избавление, на любовта в фамилията, на поддръжката към онеправданите.

Чудото на Рождество е чудото на самото човешко раждане, на реализирането на връзката с Божията обич. А любовта превъзхожда разсъдъка в човешките взаимоотношения, по тази причина в православната ни традиция на този празник се молим за амнистия, избавление и мир. Нека се уповаваме в истините, тествани през вековете, с цел да имаме едно по-светло и почтено бъдеще.

Пожелавам на всички Вас и на Вашите близки да бъдете дружно, с цел да Ви сгрява най-голямата човешка мощ - топлината от фамилното огнище.

Нека на Бъдни вечер към трапезата да назовем дните си за положителното на нашите деца, за дългоденствие на родителите ни и богатството на града ни.

Знам, че всеки българин, където и да се намира, носи в себе си парченце от родината. На всички съграждани, които посрещат празниците в разнообразни краища на света, поисквам да пазят в сърцата си традициите, които са ни съхранили като нация през хилядолетията!

Да бъде светлина, вяра и Божия благословия за положителните каузи!

Бъдете здрави и сплотени, скъпи съграждани! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР